четвъртък, 27 септември 2012 г.

Скалите кораби край Синеморец и плаж Силистар


Скалите кораби...От фотографска гледна точка, да си на Южното черноморие и да не посетиш Скалите кораби си е като да идеш до Рим и да не видиш Папата, както се казва.Ако имаше класация за топ 10 на най-сниманите от фотографи-пейзажисти места, то това определено ще е едно от тях.




Този път за малко щях да изпусна изгрева благодарение на "упътването" на местните.Не че и от там не може да се стигне до скалите, но все пак аз бях с кола, а не с луноход.Добре че винаги си оставям половин час запас преди изгрев, а този път предвидливо си добавих още половин, който в крайна сметка ме спаси.
 





За съжаление отново станах свидел на поредното безоблачно утро, но пък от друга страна това допринасяше за спокойното море и страхотните отражения в него.






Най-много съжалявам, че отделих само една сутрин за това страхотно място, но това ще ми е като повод да се завърна след време.Гледките са нереални и все едно си се пренесъл на друга планета.




Тук изобилието от предни планове е огромно и почти няма място на което да застанеш и да не се получи добра снимка.




Постоянно тичах на ляво, на дясно, катерех се, слизах, цяло чудо е, че не се пребих и не счупих нещо.




Даже и цветя си намерих :)
Усетих, че когато слънцето се покаже над хоризонта може да огрее част от скалите и побързах да сляза и да си потърся място.







Оказа се, че само едната скала ще бъде огряна.Набързо прекадрирах и си преместих дървото :) . Беше въпрос на само няколко секунди и скалата се обагри в червено, а кацналата преди секунди чайка на ръба направи кадъра още по-интересен.





Следобедните часове на деня прекарахме на плажа Силистар.Тук търсех едно определено място, но в крайна сметка не можах да го открия.Още един повод да се завърна в тази част на България :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар