събота, 24 август 2013 г.

След жътва

Тази публикация отново трябваше да е в тазгодишния стил, който съм захапал, но за да не показвам отново снимани вече места, реших да прекъсна хронологичния ред на публикациите...
От началото на годината намирането на време за снимки се оказа трудна задача и изобщо не ми се вярваше, но за една седмица излязох да снимам цели три пъти, два от които бяха на тази нива.
Снимки от първото идване няма, защото ги скрих в една папка на име Recycle Bin.Светлината тогава не предложи нищо, а и снимането с нова камера (и то безогледална) допълнително внесе доста трудности и брак в снимките.
Не, не съм сменил огледално рефлексната система, а и след като вече съм изпробвал и двата типа системи, май не бих го направил никога.Разликата е огромна и определено ми липсваше бързината и лекотата, с която работя при огледално-рефлексния апарат.Постоянното бутане на носа във фотоапарата в търсене на визьор също е доста дразнещо, но предполагам с това се свиква.

От друга страна пък цветовете на Pentax K-01 ми допаднаха доста, но и условията си бяха просто чудни.
Залеза постепенно набираше светлина, но на фона на тези прекрасни облаци определено очаквах нещо по-грандиозно.

Все пак имаше лека награда, но когато очакваш нещо определено, какво и да се случи все не е достатъчно.
Със скриването на слънцето настъпи момента на по-студените цветове и дългите експонации.Опитах 45 минутна снимка, но се оказа, че доста съм надценил техниката или просто все още не сме се опознали както трябва :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар