вторник, 12 юни 2012 г.

Водопад край Траянови врата, Костенски водопад и още нещо..

В тази публикация ще събера няколко излизания за снимки от средата и края на месец май, за които просто няма смисъл от самостоятелни публикации.

В средата на май месец отскочих до един безименен водопад (поне аз не знам да има име) в Средна гора, който съм снимал на няколко пъти и дебна от доста време за повечко вода.








След като цяла сутрин валя дъжд, по обяд с големи надежди се отправих към него.За мое съжаление пак беше маловоден, явно тук беше валяло по-малко и по-слабо.



 


Водопада е висок десетина метра, а непосредствено над него има още два по-малки водопада.

Към края на месеца направихме няколко излизания за бране на гъби, покрай които успях да направя и някой друг кадър.





Обходихме набързо едно възвишение покрай пътя Костенец - Пазарджик на което успяхме да наберем доста челядинки, фотосесията с които не ми се получи особено добре (това макрото е за мазохисти).





Докато бяхме на възвишението видях една много приятна ливада(която се вижда в долната част на горната снимка) с няколко петна жълти и лилави цветя.Просто нямаше как да се пропусне.








Докато се спуснем  до долу  ни наваля и малко дъжд облаците от който се отправиха в посока на залеза и го скапаха тотално.Този ден за първи път успях да използвам градиентните филтри които си купих наскоро.За съжаление към момента разполагам само с два цветни филтъра, но се надявам скоро да се сдобия и с неутрален.






На следващия ден отново бяхме за гъби в нивите между град Костенец и с.Костенец където снимах доста, но в крайна сметка няма нищо за показване.Набелязах си едно дърво в далечина разположено насред една нива за което се заканих, че ще се върна и между временно докато пиша това вече го направих тази неделя, но честно казано до момента не съм намерил време дори да разгледам снимките.
 
Цяла нощ не спря да вали, дори поваля и по обяд, предвид този факт и близостта ми до Костенски водопад нямаше как да го пропусна.








Толкова пълноводен не го бях виждал никога.На втория пад на водата дори се беше появила нова втора струя.








След като по нивите не намерихме никакви гъби сменихме мястото с гора в близост до поделението на Костенец където намерихме само една гъба.








Предполагам се сещате какво й се случи след като приключих със снимките :)

2 коментара: